Varázslatos utakon

Mikszáth kúria

Prónay kilátó

Szondi kiállítótér

Bánk

Bemutatkozunk

Rólunk

A turisztikai desztináció menedzsment rendszer (röviden TDM) kialakítása a 2005- től 2013-ig szóló Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiában meghatározott, országosan kiemelt turisztikai szervezet- és rendszerfejlesztési feladatként jelölhető meg. A hazai turisztikai ágazat fejlődésének és működésének egyik fő problémája abban gyökerezik, hogy nincs mögötte egyértelmű kompetenciákkal és megfelelő finanszírozással rendelkező, kialakult tervezési, szervezeti, irányítási és menedzsment struktúra. A TDM szervezetek kialakítása és működése a fenti sajátosságra adott választ.

2009 folyamán országosan mintegy 150 kezdeményezés jött létre TDM iroda kialakítására, TDM szervezetek létrehozására. Minden régióban, térségben a szervezetek megalakítását hosszú szervezőmunka előzte meg.

A Börzsöny lábánál fekvő Nyugat-Nógrádi térség TDM szervezete az RTDM Nonprofit Kft. 2009-ben 9 helyi önkormányzat és számos civil, illetve vállalkozói érdekeltség közreműködésével jött létre azzal a céllal, hogy az önálló turisztikai vonzerővel bíró, a Nyugat-Nógrádi térséghez tartozó, földrajzilag jól lehatárolható egységet összehangolja, amely e törekvés révén a turista számára – vonzerői és az azokra épített turisztikai termékek alapján – komplex élményt nyújthat.

Szervezetünk fejlesztő munkája eredményeként azt szeretnénk elérni, hogy a desztináció turisztikai termékeit és egyéb szolgáltatásait egységben, komplex módon kezelő partnerek (önkormányzatok, vállalkozások, szakmai és civil szervezetek stb.) hosszú távú, szervezett együttműködése jöjjön létre. A térségbe érkező vendág élményét, illetve a turizmusból származó hatásokat optimalizálhassuk a fenntarthatóság szempontjainak figyelembe vételével. Célunk a desztináció turisztikai versenyképességének növelése. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a turizmusban legközvetlenebb szinten érintett szereplők összefogásával alapozható meg mindez.

Napjaink egyre alapvetőbb igénye, hogy a turisztikai célterületek stratégiailag vezetett és menedzselt egységekbe tömörüljenek, hiszen a turisztikai kínálatot ma már regionális, illetve minimális követelményként térségi, tájegységi szinten kínálják. Az RTDM is ezt a feladatot látja el. A tevékenység eredményeképpen egységes elvek mentén menedzselt turisztikai térség jöhet létre a Börzsöny lábánál, ezáltal is növelve a turisztikai célterület versenyképességét.

 

Célunk többek között a

• A turizmus versenyképességének növelése

• A térségünkbe érkező turisztikai látogatók megelégedettségének javítása

• A desztinációhoz köthető információkkal való ellátottság növelése

• A turizmusban szereplők ellátása üzleti információkkal

 

Turisztikai célterületünk a Börzsöny térsége, Nyugat-Nógrád és települései.

Hasznos információk

Eseménynaptár
2024. July
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31