Varázslatos utakon

Mikszáth kúria

Prónay kilátó

Szondi kiállítótér

Bánk

Ökörszem tanösvény

Általános információk

Az alábbiakban az Ökörszem tanösvénnyel kapcsolatos általános információkat találhat.

Köszönt Mindenkit az ÖKO-Land Tábor, és az ÖKÖRSZEM Tanösvény!

Tájékoztatás

Ezúton informáljuk az érdeklődőket, hogy tanösvényünk patakparti szakasza az elmúlt hetek időjárása okán gallyal borított. A karbantartása folyik, így jelenleg nem látogatható. Várható nyitás 2022. szeptember.

 

Tanösvényünk az ország egyik legújabb oktató, játékos szórakozásra és tanulásra biztató ökológiai folyosója.

A tanösvény évszaktól és az éppen aktuális fejlesztésektől függően különböző hosszúságban járható be, de átlagosan 500-700 m útszakaszra készülhet a látogató. Ezzel egy viszonylag rövidebb tanösvényként jellemezhető hazánk többi tanösvényével összevetve. Jelenleg mintegy 8 állomása üzemel, de az állomások között is rengeteg információ és érdekesség várja a látogatót.

Egy sétára, sőt egy kalandra invitálunk minden természetkedvelőt. A tapasztalások, ismeretek tárházát szeretnénk megnyitni látogatóink előtt komoly, és játékos formában is.

A tanösvény egy része magánterületen fut. Ezen kívül számos (pl. viharos időjárási tényezők, több csoport egyidejű bejárása stb. ) környezeti elem miatt is fontos, hogy információ legyen arról,  hányan tartózkodnak egy időben a területen. Mindezzel együtt a tanösvény jelentős része ingyenesen látogatható, de egyes elemek (pl. idegenvezetés) a fenntarthatóság érdekében csak térítés fejében vehetőek igénybe.

Előzőek okán a tanösvény látogatásához előzetes (online) bejelentkezés szükséges. A bejelentkezést kérjük legalább 1 munkanappal a látogatás előtt tegyék meg.

A bejelentkezéshez kérjük, hogy az okorszem@rtdm.hu címre küldjenek egy elektronikus üzenetet, amelyben jelzik az alábbiakat:

  • Látogatás tervezett időpontja (nap, óra): Figyelem, legkorábban minimum 1 munkanappal az e-mail küldést követően lehet
  • Látogatás tervezett időtartama (óra): A tanösvény nyugodt, aktív bejárásához várhatóan legalább 1-1,5 óra időtartam szükséges. Kérjük a látogatás időtartamát ennek figyelembevételével tervezzék.
  • Tervezett létszám:
  • FIGYELEM! Szükséges továbbá legalább 1 db mobil telefonszám megadása. Ezen telefonszám (a tulajdonosa neve nélkül) regisztrálásra kerül a tanösvényen található elektronikus kapukhoz és az online oktatás/tanulás-támogató (e-learning) rendszerhez. A kapuk a megadott időtartamban az adott telefonszámról lesznek nyithatóak, ezért kérjük figyeljenek a telefonszám pontos megadására.
  • Egyéb fontos információ (pl. mozgáskorlátozott személy, speciális iskolai tananyaghoz illeszkedő igény) megadása, amennyiben van.

Az igénylést követően válasz e-mailben értesítjük a jelentkezőket, és visszaigazoljuk a látogatást. Kérjük várják meg a visszaigazolást, mert csak így tudnak belépni a területre! Ezen kívül megküldünk minden olyan technikai információt, amelyek a tanösvény igénybevételéhez elengedhetetlenek, többek között az ingyenes WiFi használathoz, az online oktatás/tanulás-támogató (e-learning) rendszerhez szükséges adatokat.

Hasznos információk

Eseménynaptár
2024. May
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31