Varázslatos utakon

Mikszáth kúria

Prónay kilátó

Szondi kiállítótér

Bánk

Ha szeretnék felidézni Drégelyvár hősi korát egy izgalmas program keretében, akkor feltétlenül látogassanak el a drégelypalánki Szondi Kiállítótér és Turisztikai központba!

Címe: 2646 Drégelypalánk, Fő út 22.
Tel.: +36 (35) 300392, +36 (30) 5766089
Kapcsolattartó: Pásztor Ildikó
Honlap: www.dregelyvara.hu
E-mail: info@dregelyvara.hu
Facebook: szonditurisztikaikozpont

Szolgáltatások:
• Túravezetés Drégely várához
• Interaktív tárlatvezetés
• Szondi filmek vetítése
• Viselet- és fegyverbemutató
• Apródképzés, apródavatás
• Éremverde
• Büfé
• Tájékoztatás a vár megközelítéséről, környékbeli látnivalókról, szolgáltatókról, szálláshelyekről, étkezési lehetőségekről

********
A barátságos látogatóközpont interaktív elemekkel gazdagított kiállítása, programjai látványos formában mutatják be Szondi várkapitány hős korát.
A Szondi Kiállítótér rengeteg, változatos programot kínál az interaktív tárlatvezetéstől a vezetett túrán át az ágyúbemutatóig. A látogatóközpontban tájékoztatást, információt kaphatnak a vár megközelítéséről is.
A központ részei: RÉGÉSZETI LELETEK TÁRA
A kiállítás különlegessége egy rekonstruált XVII. századi „in situ” női sír, az egyik legszebb kárpát-medencei kora újkori női pártával. Az életnagyságú bábukon korhű magyar és török viselet és fegyverzet látható.
A közel 100 éves bútorokkal berendezett TÁJSZOBÁBAN a kiállított tárgyat meg is lehet fogni, a három méter széles bőgatyát akár fel is próbálhatják a látogatók.
A vályogfalú PAJTÁBAN a mindennapi paraszti élet használati és munka eszközei fogadják a látogatókat. Itt található a gyerekek kedvence, egy működőképes középkori ágyú rekonstrukciója, de akár saját emlékérmet verhetünk magunknak.
A Filmszemle díjas, általános iskolák különdíját elnyert „Szondi legendája” c. élőszereplős film remekül idézi meg Drégely várának hősies ostromát. A „Szent sírhely” c. ismeretterjesztő történelmi animációs kisfilm a vár történetéről szól. Mindkét mozifilm amellett, hogy tartalmas, rövid, (20 percesek) szórakoztató és izgalmas gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Hasznos információk

Eseménynaptár
2024. April
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30